Hur går en fasadmålning med våra målare i Malung - Sälen - Vansbro till?

Dags att måla om fasaden? Vi på P. Olssons Måleri hjälper dig. Steg för steg går vi igenom hur en fasadmålning med våra målare går till. Vi är verksamma inom Malung, Sälen och Vansbro och har målare med många års erfarenhet.

P. Olssons Måleri har verksamma målare inom Malung, Sälen och Vansbro och utför alla varianter av målningsarbeten och tapetsering. Under vår tid i branschen har vi målat otaliga fasader, med andra ord vet vi precis vad som gäller för att resultatet ska bli både vackert och hållbart. Häng kvar så ska vi berätta hur en fasadmålning brukar gå till!


Fyra steg för en vacker och hållbar fasad

1. Vi börjar med att tvätta fasaden

Vi börjar alltid med att täcka fönster och marken närmast fasaden för att skydda din fastighet. Därefter rengör vi fasaden noggrant. Vilka rengöringsprodukter som behövs beror delvis på skicket på din fastighet. Oftast fungerar en bra färgtvätt för utomhusbruk, men om fasaden inte har underhållits på länge kan det finnas angrepp av alger eller mögel som kräver särskilda produkter för att avlägsnas helt. Rengöringen är viktig – den lägger grunden för att färgen ska kunna fästa ordentligt.

2. Därefter skrapar vi bort flagnande färg

Nästa steg är att kontrollera vilket skick trämaterialet är i samt skrapa bort gammal flagnande färg. Våra målare i Malung, Sälen och Vansbro har rätt verktyg och lång erfarenhet för att på bästa sätt avlägsna flagnande färg från fasaden utan att skada träet. Men hjälp av en IR-lampa värmer vi färgen så att den enkelt lossar från fasaden utan någon risk för att lämna brännskador.

3. Nästa steg är att grundmåla

Innan vi sätter igång med grundmålningen kontrollerar vi noggrant att träet är helt torrt. Det är en förutsättning för att kunna måla. Ändträ och utsatta trärena partier grundoljas och därefter grundmålas fasaden. Vi ser också till att alla sprickor spacklas ordentligt.

Det är viktigt att välja en färgtyp som fäster bra på det underliggande färgskiktet, om huset är målat sedan tidigare. Välj i regel alltid att måla med samma färgtyp som fasaden är målad i sedan tidigare. Vi har koll på vilken sorts färg som passar just din fasad och erbjuder kostnadsfria hembesök i vårt område - kontakta oss här så hjälper vi dig.

4. Vi avslutar med att täckmåla fasaden

Nu har det blivit dags att måla med täckfärg. Vanligast är att fasaden målas i två omgångar, och får torka ordentligt mellan lagren. Nu är jobbet klart och du kan njuta av en vacker fasad under många år framåt!

Varför är det viktigt att måla fasaden?

Färgen är inte bara ett vackert uttryck som får dig att trivas i ditt hus. Målningen leder också till att fasadvirket får betydligt längre hållbarhet. Färgen bidrar till att trämaterialet drar åt sig mindre fukt och får en jämnare fuktrörelse vilket minskar risken för mögel och sprickbildning. Dessutom skyddar färgen mot solens UV-ljus som annars bryter ner träets ytskikt.


Låt oss göra jobbet för dig

Att måla fasaden är oftast mer omfattande än vad de flesta tror. Förarbetet i form av att tvätta, skrapa och laga är det som är mest tidskrävande och det går åt en hel del energi. Som tur är finns vi här för dig. Lämna över besväret till våra målare i Malung - Sälen - Vansbro och njut av ett varaktigt slutresultat som varar i flera år framöver.

Oavsett om du behöver hjälp med att måla utvändigt, invändigt, industri, offentlig lokal eller ditt eget hus så hjälper vi dig. Se mer av vilka tjänster vi erbjuder här. Våra målare i Västerdalarna fokuserar alltid på kvalité, god kundkontakt och snabba leveranser. Kontakta oss och berätta hur vi kan stå till tjänst.