Tips när du ska anlita en skicklig målare i Dalarnas län

Innan du anlitar en målare finns det en del saker du bör tänka igenom. Det är inte alltid så lätt för privatpersoner att ha koll på vad som gäller och därför låter vi er ta del av våra allra bästa tips. Några viktiga saker att tänka på är exempelvis att:

  • Be om detaljerad offert
  • Kontrollera att du kan utnyttja ROT-avdrag
  • Se till att få ett skriftligt avtal
  • Kolla upp målerifirmans referenser

Planering och offert

Innan du anlitar en målare Malung för att genomföra arbetet bör du tänka igenom vad du vill ha gjort. Tänk på att lister, tak och dörrar också kan behöva målas för ett snyggt resultat. Det kan vara klokt att låta målaren komma på ett hembesök då de har öga för vad som behöver göras samt om den önskade kulören passar utrymmet.


När du begär en offert är det klokt att be om en detaljerad sådan där du kan se vilken del av kostnaden som går till vad. Det är speciellt klokt när du vill använda dig av ROT-avdrag, eftersom det endast gäller för själva arbetskostnaden. Utöver arbetskostnad tillkommer bland annat materialkostnader och transportkostnader som inte täcks av avdraget. Våra målare i Malung lämnar alltid detaljerade offerter med ROT-avdrag inräknat utan att du ens behöver be om det.

Avtal och referenser

För att vara säker på att målerifirman har förstått dig rätt och som ett skydd för dig som konsument är det skriftliga avtal som rekommenderas. Där ska det tydligt framgå vad som ska ingå i arbetet, ett tidschema ska gärna finnas och du ska noggrant läsa igenom avtalet innan du skriver under. Uppgifter om betalningen bör också finnas med i avtalet, speciellt om du utlovats ett fast pris.


Som kund har du all rätt att be målaren om referenser från andra kunder. Det är klokt att kontrollera andra liknande arbeten de gjort för att du ska känna dig trygg med att anlita företaget. Var inte rädd att ta kontakt med tidigare kunder då de verkligen vet hur företaget arbetar och om de gjort ett bra jobb kommer de gärna tala om det för dig. Vi på Forsells Måleri har många nöjda kunder och lämnar mer än gärna referenser samt har recensioner från våra kunder på denna sida - Målare Malung - som vi öppet delar med alla som vill läsa.

Forsells Måleri erbjuder kostnadsfri offert

När du väljer att anlita våra Målare i Malung får du alltid kostnadsfri offert och vi gör gärna hembesök för att kunna lämna en rättvisande prisuppgift. Vi har lång erfarenhet av alla typer av måleriarbete och lämnar gärna referenser. Vi kan allt om ROT-avdrag och hjälper dig med att ansöka om det. Kontakta oss via vårt formulär så hör vi av oss till dig så snart vi kan.