Våra målare utför professionell tapetsering i Sälen

Det finns få saker som höjer stämningen i ett rum lika effektivt som en vacker tapet. Våra målare utför professionell tapetsering i hela Västerdalarna så som i Sälen, Vansbro och Malung med omnejd. Vi hjälper dig med vad du ska tänka på när du väljer tapeter till ditt hem.

Det finns få saker som kan höja stämningen i ett rum på samma sätt som en tapet. Färg och form ger liv och höjer helhetsintrycket i ditt hem. Våra målare i Sälen har lång erfarenhet av tapetsering och hjälper dig från det att du ska välja rätt tapet till att tapeten sitter på väggarna. Vi har också yrkeskunniga målare i Malung och Vansbro.

Vilken stämning vill du skapa?

Med tapeter sätter du stilen och skapar ett personligt hem. Det finns en djungel av tapeter att välja mellan, ett bra första steg är att fundera på vilken känsla du vill skapa i rummet. Vill du att rummet ska upplevas som större och luftigare än vad det är så är det en god idé att välja en ljus tapet med diskreta mönster. Vill du istället att tapeten ska dra blickarna till sig kan du ta ut svängarna och välja en tapet med stora mönster och annorlunda färgsättning. 

Skapa harmoni, elegans eller dramatik med din tapet. Vi har ett stort urval av kvalitetstapeter och våra målare i Sälen bollar gärna idéer med dig. Låna hem våra tapetböcker och bestäm dig i lugn och ro. Kontakta oss här så hjälper vi dig.

Var ska tapeten sitta? 

När du vet vilken stämning du vill att rummet förmedlar är det bra att fundera på vilket material tapeten ska bestå av. Beroende på var tapeten ska sitta kan en viss typ av tapet lämpa sig bättre än en annan. I dag är Nonwowen eller Easy upp tapeter som dom också kallas de vanligaste tapeterna och finns i alla möjliga utföranden samt passar de flesta rum. Papperstapeter var vanligast förr och är som namnet antyder gjord av papper som inte har samma styrka som de tidigare nämnda tapeterna. Vinyltapeter består av en bärare av papper men med ett ytskikt av plast, vilket gör den tålig för stänk. Den passar därför utmärkt i exempelvis köket, men det finns även vinyltapeter för alla rum. Textiltapeter har även dem ofta en bärare 
av papper där lin- eller konstfibertrådar limmats på. Trots att trådarna i textiltapeten har ett smutsavvisande skydd kan de vara svåra att göra rent, men med sin elegans är de väl värda en plats i 
rätt miljö. Ska tapeten sitta i badrummet är det viktigt att du väljer en våtrumstapet, eller våtrumsmatta som det också kallas. Detta eftersom våtrumstapeten lever upp till de regler som finns för badrumsmiljöer. Våra målare i Vansbro, Sälen och Malung med omnejd hjälper dig att välja rätt typ av tapet efter dina förutsättningar.

Varför du ska ta hjälp vid tapetsering

Att få till en riktigt bra tapetsering kräver tålamod, erfarenhet och tid. Innan tapetseringen kan påbörjas behöver eventuella krokar, spikar och skruvar tas ner. Därefter ska väggarna rengöras, spacklas och slipas. Ibland behöver även den gamla tapeten tas bort. Om en ljus tapet ska sättas upp på en mörk vägg måste väggen först målas med en ljus grundfärg och torka ordentligt. Det kan vara mycket att tänka på, men förberedelserna är väldigt viktiga – de lägger grunden för att den nya tapeten ska fästa och för att slutresultatet ska bli så där riktigt bra som både ni och vi vill ha det.

Det är också viktigt att tänka på att de olika tapettyperna har egenskaper som innebär att de behöver tapetseras med olika metoder för att uppnå ett perfekt resultat. Det sista du vill ha är en bubblig, sned tapet som lossar i kanterna. Textil- och våtrumstapeter är särskilt komplicerade att sätta upp, och inget du gör själv. Våra målare vet precis vad som gäller för den tapet du väljer. Vi ser till att den sätts upp på rätt sätt och hjälper dig med mönsterpassningen så att du kan njuta av din nya tapet i många år framöver!


Vi har målare inom Malung, Sälen och Vansbro med stort fokus på kvalité, god kundkontakt och snabba leveranser. Du kan med gott samvete luta dig tillbaka och låta oss sköta tapetseringen. Se vilka fler tjänster vi erbjuder eller kontakta oss och berätta hur vi kan hjälpa dig.